Lentekriebels gestart op schoolplein SBO de Meerpaal en GSO de Steiger in Vinkhuizen

Lentekriebels Henk Tammens 2014Op donderdag 10 april om 13.30 uur heeft wethouder Jan Seton het officiële startsein gegeven voor de 11e editie van LenteKriebels. Dit deed hij tijdens de kick-off bij Speciaal Basisonderwijs (BSO) de Meerpaal en Voortgezet Speciaal Onderwijs (GSO) de Steiger aan de Koperstraat 4 in Vinkhuizen. De wethouder overhandigde aan de vertegenwoordigers van de scholen een zwerfafvalpakket, zodat ze het hele jaar door de eigen schoolomgeving schoon kunnen houden. Vervolgens gingen de leerlingen met behulp van de wethouder en de MilieuStewards aan de slag met een zwerfvuilopruimactie in de schoolomgeving. 

4.700 deelnemers Lentekriebels 2014
Ook dit jaar zijn er weer vele Stadjers die zich aangemeld hebben om mee te doen met de opruimactie in wijk of buurt. Er doen dit jaar 114 teams mee met in totaal 4.700 deelnemers. De Lentekriebelsacties eindigen op zaterdag 26 april aanstaande.

Fotowedstrijd
De deelnemers van Lentekriebels kunnen hun leukste, creatiefste of grappigste foto’s op de Facebookpagina: Groningen Schoon Dankzij Mij zetten. Vijf winnaars van de fotowedstrijd mogen deze zomer mee met Doe Eens Wad, een boottocht over de Waddenzee om samen afval op de Engelsmanplaat op te ruimen.

Bron: Gemeente Groningen
Foto: Henk Tammens

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.