Live operatie in het Martini Ziekenhuis 16 maart

groningen-corpus den hoorn-martini ziekenhuis 01-1Altijd al eens een operatiekamer willen zien? Of een verloskamer van binnen willen bekijken? Benieuwd wat een kunstnier eigenlijk doet? Kom dan naar de open dag van het Martini Ziekenhuis op 16 maart 2013, van 10.00 tot 17.00 uur. Het ziekenhuis opent dan zijn deuren, ook op plaatsen waar patiënten en bezoekers normaal gesproken niet komen.

Samen voor de beste zorg

Meestal is een bezoek aan het ziekenhuis niet voor het plezier. Maar zaterdag 16 maart is er onder de noemer ‘Samen voor de beste zorg’ voor jong en oud van alles te beleven! Zo kunt u het ziekenhuis van een kant leren kennen die u misschien eerder niet zag. De activiteiten vinden door het hele ziekenhuis plaats en zijn gegroepeerd rond vijf thema’s:

  • Houding en Beweging
  • Moeder en Kind
  • Hart en Vaten
  • Oncologie
  • Acute zorg

Daarnaast is er veel informatie over werken en leren in het Martini Ziekenhuis en zijn er, onder de noemer Verboden Toegang, rondleidingen achter de schermen bij onder andere de operatiekamers, de technische ruimtes en het Martini Niercentrum. Voor de kinderen is er een heuse poppenpoli waar ze hun zieke poppen en beren kunnen laten behandelen en u kunt zelf verschillende testen en onderzoeken ondergaan.

Voor meer informatie over alle activiteiten gaat u naar het programma.

Live operatie

Bezoekers van de Open Dag kunnen live een operatie bijwonen via een directe beeldverbinding tussen een operatiekamer en een grote vergaderzaal. Twee orthopedisch chirurgen voeren dan om 11 uur een totale heupvervanging en om 14 uur een totale knievervanging uit. Samen met de in de zaal aanwezige specialisten leggen ze de bezoekers stap voor stap alle facetten van deze operaties uit. De inschrijving start op maandag 4 maart om 10.00 uur via deze webpagina. Minimale leeftijd is 16 jaar en per inschrijving kunt u maximaal twee plaatsen reserveren.

Bijzondere dag

Sinds de realisatie van de nieuwbouw, nu vijf jaar geleden, heeft de ontwikkeling in het Martini niet stilgestaan. Zo is er een heel bijzonder stiltecentrum gecreëerd en heeft de Martini Apotheek ook dit jaar zijn deuren geopend. Tijd dus om iedereen uit te nodigen om (weer) een kijkje te komen nemen in het ziekenhuis. Omdat het een bijzondere dag is, wordt elke bezoeker extra feestelijk ontvangen. Start met een gratis kopje koffie bij de hoofdingang of wandel vanuit de parkeergarage via de nieuwe doorgang naar het prachtig verbouwde restaurant. En maak op informele wijze kennis met de mensen die in het ziekenhuis werken of als vrijwilliger hun steentje bijdragen om elke dag samen de beste zorg aan onze patiënten en hun naasten te verlenen.

Fotowedstrijd

Doe ook mee aan de fotowedstrijd van het Martini Ziekenhuis met het thema ‘Samen voor de beste zorg’ en win een ballonvaart! Vijftien inzendingen worden vanaf de Open Dag geëxposeerd in het ziekenhuis, bezoekers bepalen de winnaar. Inzenden kan tot 10 maart.

Bron: Martini Ziekenhuis

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Uitgaan met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *