Loslooproute voor honden in Gravenburg definitief

herdershond chicaBaasjes kunnen in Gravenburg een langere route lopen met hun hond, zonder dat het dier aan de lijn hoeft. Na een proef van een jaar wordt deze loslooproute definitief. Dat heeft het college van B&W besloten.

In Groningen is de hond overal aangelijnd, behalve in de speciale losloopgebieden. Op tal van plaatsen in de stad zijn deze losloopgebieden te vinden. Veel hondenbezitters vinden het prettig om met hun onaangelijnde hond een wat langere wandeling te maken. Daarom heeft de gemeente het afgelopen jaar in de wijk Gravenburg een proef met een loslooproute gehouden. Op basis hiervan wordt – met terugwerkende kracht – de loslooproute vanaf 1 oktober 2013 definitief ingevoerd. 

Opruimplicht
Het uitgangspunt van zo’n loslooproute is dat van gedeeld ruimtegebruik (shared space): iedereen houdt rekening met elkaar. De gemeente gaat hierover meer communiceren in de hoop dat de route verbetert en de overlast verder afneemt. Wandelaars met en zonder honden herkennen de route op straat aan de paaltjes waarop ‘loslooproute’ staat. Net als op alle andere plekken in de stad geldt ook hier een opruimplicht voor hondenpoep. Iedereen die met de hond wandelt heeft altijd een schepje of een papieren of plastic zakje mee.

Foto archief: Siebrand Wiegman
Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *