Man aangehouden overval Hanoi Ebbingestraat

groningen-centrum-nieuwe ebbingestraat-hanoi-1De politie heeft dinsdag een 34-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor de overval op een Vietnamese winkel in de Nieuwe Ebbingestraat van 3 januari j.l.

Die avond kwam omstreeks 18:00 uur een man de winkel binnen. De man bedreigde een medewerkster met een steekvoorwerp en eiste geld. Uiteindelijk ging hij er met een laptop vandoor. De man kon worden aangehouden op basis van een combinatie van een DNA-match, het signalement en rechercheonderzoek. Hij is ingesloten voor verhoor en heeft de overval inmiddels bekend. Hij pleegde het feit om in zijn drugsverslaving te kunnen voorzien.

De politie onderzoekt nog of deze man ook in aanmerking komt voor andere overvallen in de Nieuwe Ebbingestraat of elders in de stad.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten met de tags , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Man aangehouden overval Hanoi Ebbingestraat

 1. Tjaakje van komen schreef:

  Someone like this needs to be hung from a tree

  • ERICA m. van Amerongen schreef:

   Het is jammer dat een jonge man op 38 jaar zijn leven verknoeit door te stelen en proberen een ander voor hem te laten werken.
   Mijn opinie is niet gevraagd, maar in mijn boek zou ik zeggen die mensen die stelen, en als ze opgepakt worden, dan zou het beter zijn, dat voor de dieven de rollen moeten worden omgekeerd en voor de rest van hun leven hard moeten werken om te betalen voor wat ze hebben gestolen.
   Ik zou zeggen als er een werk verschaffing programma zou kunnen worden opgezet voor de dieven, zodat ze zelf hun eigen eten verbouwen en leren koken en de gevangenen onderhouden, dat zou veel goedkoper voor de bevolking zijn.Er zouden bij voorbeeld fietsen kunnen worden gerepareed en dan die fietsen aan de maatschappij kunnen worden gegeven voor het verkoop en daarbij mee helpen het gestolen goed te betalen. Ik zag jaren geleden honderden fietsen by het Groninger Station die zouden kunnen worden gerepareerd en weer gebruikt worden door het publiek.
   Er zijn natuurlijk honderden verschillende programma’s die kunnen worden gedaan om de boetes of goederen terug te betalen.
   De gevangenissen kunnen dan omgeschakeld worden tot fabrieken and school inrichtingen waar de kinderen en ouderen hun opleiding kunnen krijgen voor een betere toekomst.
   Of lijkt did op een sprooke?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *