Man aangehouden voor diefstallen uit woningen

inbreker eenmalig contactDe politie denkt met de aanhouding van een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats een reeks van diefstallen uit woningen in de stad Groningen te hebben opgelost. De verdachte is door de rechter-commissaris in bewaring gesteld en hij zit dan ook nog vast.

Afspraken via datingsite
De 44-jarige man maakte via een datingsite afspraken met zijn veelal mannelijke slachtoffers. Eenmaal in de woning werden vervolgens tablets, smartphones, sieraden en geld buit gemaakt. Meerdere gedupeerden uit Groningen deden dan ook aangifte.

Onderzoek door woninginbrakenteam
Het woninginbrakenteam van de Groningse politie deed onderzoek naar deze reeks van diefstallen uit woningen in Groningen. De verdachte kwam in beeld toen agenten het opkoopregister van een tweede handswinkel controleerden. De 44-jarige man bleek daar enkele buit gemaakte goederen te hebben ingeleverd. De officier van justitie gaf uiteindelijk toestemming om de man aan te houden. Het inbrakenteam denkt in ieder geval voor vijf diefstallen voldoende bewijs te hebben gevonden. Mogelijk zorgt DNA-onderzoek voor nog meer zaken. De rechter-commissaris heeft de 44-jarige man in bewaring gesteld en hij zit dan ook nog steeds vast.

Heling
Als je tweedehands spullen koopt, check deze dan altijd op www.stopheling.nl om te zien of een product als gestolen geregistreerd staat. Als iets gestolen blijkt te zijn, koop het dan niet. Je maakt je dan schuldig aan heling en dat is strafbaar! Gebruik ook altijd je gezonde verstand. Een gloednieuwe smartphone of tablet voor € 100,- kan natuurlijk nooit!

Bron: Politie Groningen, Foto: FaceMePLS (on Flickr.com)

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *