Man bekent fietsdiefstallen na aanhouding

Fietsen binnestad-1571De politie heeft vrijdagmiddag op de Goeman Borgesiuslaan een 24-jarige Groninger aangehouden voor diefstal van een fiets. Hij nam een zogenaamde lokfiets mee. Agenten konden de fiets volgen waarna de verdachte aangehouden kon worden.

Hij bekende de diefstal van de lokfiets. Hij verklaarde ook over de diefstal van een fiets op 12 oktober jl. aan het Helperplein. Toen werd hij aangehouden voor overtreding van de opiumwet. Na zijn aanhouding bleef de fiets op het politiebureau. Onderzoek wees uit dat die fiets gestolen was. Omdat de eigenaresse van de fiets aangifte deed, kon de fiets destijds aan haar teruggegeven worden. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. Via ZSM kreeg hij een dagvaarding mee. Hij moet zich verantwoorden voor een rechter.

Inzet lokmiddelen
De politie zet al geruime tijd vrijwel voortdurend geprepareerde goederen (ook wel lokmiddelen) in. Deze worden continu geobserveerd via een plaatsbepalingsysteem. Technische snufjes kunnen in talloze producten worden gebruikt om veelvoorkomende criminaliteit aan te pakken.

[codepeople-post-map]

Foto: archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *