Man komt om bij brand in woning | Update

naamloos-6647 Bij een brand aan de Palmslag in de stad Groningen is afgelopen nacht een bewoner omgekomen. De man werd door de brandweer uit de brandende woning gehaald. Reanimatie door de aanwezige medische hulpverlening mocht helaas niet meer baten. Een kind, de zoon van het slachtoffer, kon door de brandweer in veiligheid worden gebracht. Hij is ter controle naar een ziekenhuis overgebracht en maakt het naar omstandigheden goed. 

De brand werd rond 00.30 uur ontdekt en bij de 112-alarmcentrale gemeld door buren. Ze hebben een poging gedaan om de man, die zich op de brandende eerste verdieping bevond, wakker te krijgen. Dit lukte niet. Er was toen al sprake van een flinke keukenbrand met veel rookontwikkeling. Omdat de melders meteen bij de meldkamer de informatie doorgaven dat er nog mensen in de woning waren, werd door de brandweercentralist direct opgeschaald naar middelbrand (twee blusvoertuigen en hoogwerker) en werden ook twee ambulances en het mobiel medisch team gealarmeerd.

naamloos-6648Geassisteerd door buren en politiecollega’s, konden brandweermensen de man snel uit de woning krijgen, maar hij overleed ter plaatse. De zoon van het slachtoffer werd met behulp van ladders van de tweede verdieping gehaald en is naar een ziekenhuis overgebracht.

Na de reddingsactie was het vuur snel onder controle. De schade aan de woning is groot. De keuken brandde volledig uit en de woning liep veel rook- en waterschade op.
De oorzaak van de brand is niet bekend. De politie doet onderzoek.

Foto: Siebrand Wiegman
Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *