Marc Nieboer wint Top Dutch reis naar San Francisco

Totaal overrompeld werd hij. Marc Nieboer kreeg bij zijn studentenhuis in Groningen de cheque voor een reis naar Silicon Valley uitgereikt. En dat zag hij niet aankomen.

“Ik had het totaal niet verwacht. Ik win anders nooit prijzen”, vertelt Marc enthousiast. “Ik had nu wel een mailtje gekregen, maar dít had ik nooit verwacht. Het is echt ongelofelijk!” De 21-jarige student wint een 8-daagse reis naar San Francisco en Silicon Valley voor twee personen. Met wie hij op reis gaat, is al bekend: “M’n vriendin! Die ga ik zeker meenemen. Daar twijfel ik niet over!” 

De prijswinnaar studeerde tot deze zomer aan de Rijksuniversiteit Groningen. “Ik ga nu een half jaar in Newcastle studeren. Daarna kom ik weer terug in Groningen voor de master.”

Top Dutch
De actie Are You Top Dutch? is een initiatief van de mensen uit Noord-Nederland. Zij nodigen Tesla uit om naar de Top Dutch regio te komen en hun Europese Gigafactory hier te bouwen. “Noord-Nederland is Europa’s energietransitieregio. Tesla is een energiebedrijf dat de toekomst van schone en groene energie vormgeeft. Hun Gigafactory past hier daarom perfect”, zegt Sander de Rouwe, gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Fryslân.

Cheque
De cheque werd maandagavond uitgereikt door Wubbo Everts van investerings- en ontwikkelingsmaatschappij NOM. Samen met de drie noordelijke provincies werkt de NOM achter de schermen verder aan het aantrekken van Tesla naar Noord-Nederland.

Foto: Ronnie Zeemering

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *