Marieke Tienstra winnaar sportstimuleringsprijs 2016

Zwemster Marieke Tienstra is winnares van de sportstimuleringsprijs 2016. Het 17-jarige zwemtalent ontving de aanmoedigingsprijs gisteravond uit handen van sportwethouder Paul de Rook. Die reikte in ‘De Bovenkamer van Groningen’ ook 11 gemeentelijke sportpenningen uit.

De sportstimuleringsprijs is een aanmoedigingsprijs voor jonge sporttalenten die in de stad wonen of trainen. Marieke is een jonge zeer getalenteerde sporter die haar sport knap combineert met haar studie. Ze is gedisciplineerd, traint veel en presteert zowel nationaal als internationaal heel goed. In 2016 werd ze onder meer Nederlands kampioen senioren op de korte baan op de 400 meter wisselslag, Nederlands kampioen bij de jeugd op de lange baan 5000 meter, zwom ze een limiet voor de Wereld Jeugd Kampioenschappen openwater en plaatste ze zich voor de Europese Jeugd Kampioenschappen Hongarije 2016. Dit zijn bijzonder knappe prestaties in een wereldwijd grote sport.

Overige genomineerden
Andere genomineerden voor de sportstimuleringsprijs waren Wouter Wolff en Jorinde van Klinken.
Wouter Wolff is een groot talent in in de damwereld, die vorig jaar doorbrak op internationaal niveau. Wouter heeft de status van Nationaal Talent, traint naast school ongeveer 20 tot 30 uur per weekin een topsportprogramma dat mede wordt gefinancierd door het NOC/NSF. Afgelopen jaar werd Wouter Wereldkampioen Sneldammen bij de junioren (17-19 jaar) in Izmir.
Jorinde van Klinken heeft zich toegespitst op kogelstoten, discuswerpen en kogelslingeren. Jorinde heeft hoog gepresteerd in haar sport en heeft het afgelopen jaar een grote groei doorgemaakt. Als veelal jongste deelneemster kan ze zich meten met senioren. Het afgelopen jaar mocht Jorinde op 16-jarige leeftijd mee doen aan het WK onder 20.


Sportpenningen
Naast de sportstimuleringsprijs reikte wethouder Paul de Rook op 2 februari ook 11 gemeentelijke sportpenningen uit. Negen daarvan gaan naar individuele sporters en sportteams die een goede prestatie op nationaal of internationaal niveau hebben geleverd in 2016. De andere twee sportpenningen zijn uitgereikt aan het SchermCentrum Noord en Stichting Kelderwerk.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Sport met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *