Marilyn Manson in Groninger Museum

Merilyn Manson-4321Andreas Blühm, directeur Groninger Museum, opende gistermiddag voorafgaand aan de uitreiking van de Ebba Awards de tentoonstelling Marilyn Manson. Deze tentoonstelling is de start van een reeks tentoonstellingen die het Groninger Museum in samenwerking met Eurosonic organiseert. 

De presentatie Masquerade bestaat uit een seire aquarellen gemaakt door de Amerikaanse schockrock zanger/kunstenaar Marilyn Manson. Het thema van Mansons kunst is niet alleen de werkelijkheid van pijn en afgrijzen maar – en misschien ook vooral – de waarneming daarvan. Het zachte, bijna tere lijnen en kleuren constrasteert Manson een beklemmende vervreemding van lichamen.

Manson heeft vaak benadrukt dat zijn werk als beeldend kunstenaar niet los te zien is van zijn muziek en zijn performances. Het schilderen is geen hobby, maar een gelijkwaardig product van zijn artistieke creativiteit. We zien hier geen popartiest die ter ontspanning nog eens wat lieflijke landschappen schildert. Meteen al bij de eerste confrontatie bekruipt je als toeschouwer een onbehaaglijk gevoel. En de beelden blijven nadien nog lang op het netvlies hangen. Net als bij zijn optredens geeft Marilyn Manson zich helemaal bloot.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De tentoonstelling is van 12 januari t/m 16 maart te zien in het Groninger Museum

Foto’s: Groninger Museum & Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Kunst, Nieuws met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *