Marjet Woldhuis veegt Diftar van tafel

Het was spannend in de raad. Raadslid Marjet Woldhuis veegt de Diftar-plannen van het college van burgemeester en wethouders (B&W) van tafel. De meningen waren sterk verdeeld.

Gistermiddag leek het er op dat raadslid Marjet Woldhuis van 100% Groningen de doorslaggevende stem over het onderwerp in de gemeenteraad had door tegen te stemmen. Daarmee waren 20 raadsleden tegen invoering en 19 voor. Woldhuis kreeg het daarmee als eenmansfractie voor het zeggen.

Het voorstel om Diftar in te voeren wordt ingetrokken omdat er onvoldoende draagvlak voor is. In een volgende periode na de gemeenteraadsverkiezing zal de nieuw gekozen raad zich opnieuw buigen over de invoering van Difttar.

Diftar staat voor (geDIFerentieerde TARieven). Betalen naar hoeveelheid restafval: hoe meer afval, hoe meer je betaalt. Bij grijze containers per kilo, bij ondergrondse containers een bedrag per keer. Het college van B&W ziet dit als een extra stimulans voor inwoners om minder afval te produceren én om het afval zo goed mogelijk te scheiden. Tegenstanders wijzen onder meer op het gevaar van dumping en zwerfvuil en dat het niet voor iedereen even gemakkelijk is om afval te scheiden.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *