Max van den Berg ereburger stad Groningen

Afscheid Max van den Berg-2889Inschrijving in Gulden Boek

Burgemeester Peter den Oudsten heeft vanmiddag de heer Max van den Berg tot Ereburger van de stad Groningen benoemd. Hij doet dit door de heer Van den Berg in te schrijven in het Gulden Boek van de stad Groningen. De inschrijving vond plaats tijdens de bijzondere Statenvergadering voor het afscheid van de heer Max van den Berg als commissaris van de Koning in de provincie Groningen.

De tekst in het Gulden Boek luidt als volgt:
“Max van den Berg heeft zich als wethouder van de stad Groningen en als Commissaris van de Koning(in) in de provincie Groningen bijzonder ingezet voor de Groninger samenleving. Als geen ander werd hij de afgelopen jaren het boegbeeld van de bestuurlijke strijd tegen de maatschappelijke, logistieke en psychische gevolgen van de gaswinning in het Noorden. Hij doorliep een imposante bestuurlijke carrière. In 1970 werd hij op 24-jarige leeftijd wethouder van de gemeente Groningen. Onder zijn leiding veranderde de verkeersinfrastructuur van de stad ingrijpend. Max van den Berg denkt en handelt toekomstgericht: de rode draad in zijn loopbaan.
Voor de Groningers is hij van bijzondere betekenis geweest. Hij heeft met zijn bindend vermogen velen geïnspireerd en toonde grote maatschappelijke betrokkenheid bij nationale en internationale vraagstukken. De gemeente Groningen is hem daarvoor veel dank verschuldigd.”

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *