Max van den Berg: Grens gevolgen gaswinning bereikt

Groningen heeft zijn grens bereikt met gaswinning en werkgelegenheid

Nieuwjaar receptie Provincie-4033Boze Groningers gaven gehoor aan de oproep op de facebook pagina Groningers in opstand om gehoor te geven aan het ongenoegen over de ontwikkelingen van de gaswinning en het recente faillissement van Aldel in Delfzijl.

Voorafgaand aan de nieuwjaarstoespraak van de commissaris der koning, Max van den Berg, kregen de demonstranten de gelegenheid om van zich te laten horen.

Het werd een andere nieuwjaarstoespraak als gebruikelijk. Het ging voornamelijk over de aardbevingen en de ontwikkelingen bij Aldel. De commissaris van de koning liet in niet misverstaande woorden uit dat de grens is bereikt en het vertrouwen niet langer kan worden. De voorstellen liggen op tafel.” Dan wordt hij zelfs dreigend: “Je moet nu recht doen, want anders dan leg je geen basis van vertrouwen en als je dat niet doet dan breng je de gaswinning in gevaar.” laat hij in een interview met RTVNoord weten.

Tevens liet de commissaris weten dat Minister Kamp weliswaar de verantwoordelijke Minister is, maar dat het gehele kabinet verantwoordelijk is en niet alleen de Minister.
De commissaris van de Koning wil Den Haag wakker schudden: “We willen nu het gesprek, we willen nu dat er zaken gedaan worden.

Nieuwjaar receptie Provincie-4100
Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Foto, Nieuws, Politiek met de tags , , . Bookmark de permalink.

1 Response to Max van den Berg: Grens gevolgen gaswinning bereikt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *