Max van den Berg stopt als commissaris van de Koning

Koningklijke onderscheiding Ja Peutz-8469-2Max van den Berg stopt met ingang van 1 april 2016 als commissaris van de Koning in de provincie Groningen. Op 22 maart wordt hij 70 jaar en is het tijd voor leeftijdsontslag.

In zijn ontslagbrief aan Provinciale Staten schrijft hij: “Vanaf 1 september 2007 heb ik het ambt met veel plezier vervuld. Ik heb het werk voor de provincie met veel energie gedaan en er ook veel energie aan ontleend. Het opkomen voor de Groninger bevolking in het aardbevingsdossier was en is daar nog steeds een bijzonder onderdeel van. Ook in het komend seizoen wil ik er, samen met u, hard aan blijven werken.”

Benoemingsprocedure
De eerste formele stap in de procedure voor de benoeming van een nieuwe commissaris is het opstellen van een profielschets. Dat doen Provinciale Staten. Op 28 oktober neemt de minister van Binnenlandse Zaken de profielschets van Provinciale Staten voor de nieuwe commissaris in ontvangst. Dan wordt ook de vertrouwenscommissie in de Staten ingesteld die onder strikte geheimhouding de sollicitatieprocedure uitvoert.

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *