‘Meer geld uit aardgaswinning naar Groningen’

Divosa_Voorjaarscongres_2012_20120614-114046-_JSC7336

“Groningers moeten meer compensatie krijgen voor de aardgaswinning in hun provincie.” Dat zegt René Paas (CDA), die vandaag is geïnstalleerd als nieuwe commissaris van de Koning in Groningen. Hij volgt Max van den Berg (PvdA) op, die begin deze maand afzwaaide. Dat meldt de NOS op haar site.

De 49-jarige Paas, de jongste commissaris van de Koning in Nederland, vindt dat de baten van de gaswinning niet gelijkmatig over Nederland verdeeld zouden moeten worden, maar dat Groningen meer zou moeten profiteren. “Zou het niet fair zijn als een provincie die door de gaswinning al generaties in de troep zit, een beetje meer van de aardgasbaten zou ontvangen?”

Concrete maatregelen
Paas, oud-wethouder van de gemeente Groningen, is na tien jaar afwezigheid terug in de provincie. Hij vindt dat hij het aan de Groningers verplicht is om een betere financiële compensatie voor hen te regelen.

“Er zal nog veel strijd geleverd moeten worden”, denkt ook oud-commissaris van de Koning Max van den Berg, die vanaf 2007 met verve de provincie op de kaart zette met als grootste dossier de aardbevingsproblematiek. “Want Groningers willen concrete maatregelen zien: minder gaswinning, het versterken en verbeteren van huizen, scholen en kerken en vergoeding van de schade.”

Foto: Divoza / Flicker.com / © Jos Stuart 2012

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *