Meerstad wordt gemeente Groningen

meerstad-ballonfestival -12Op dinsdag 13 oktober 2015 hebben de colleges van B&W van de gemeenten Groningen en Slochteren een voorlopig besluit genomen tot een grenscorrectie van Meerstad. De grenscorrectie betekent voor de inwoners van Meerstad en voor een beperkt deel van de inwoners van Harkstede en Lageland dat zij naar de gemeente Groningen overgaan. De inwoners van Meerstad en omgeving zijn hierover vanochtend met een persoonlijke brief geïnformeerd en uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op 27 oktober 2015 in de Meeroeversschool. De effectuering van de grens is op 1 januari 2017.

De gemeenten zijn goede buren en er is altijd sprake geweest van een open en constructief overleg met aandacht voor de ruimtelijke positie van Meerstad en Harkstede, de gezamenlijke ambities, de positie van de inwoners en het streven naar goede communicatie.

De commissie Jansen heeft in 2013 over de bestuurlijke toekomst van de provincie Groningen het rapport ‘Grenzeloos Gunnen’ gepresenteerd. De commissie adviseert de grens tussen Groningen en Slochteren logischer te laten verlopen, zodat het Meerstadgebied niet meer versnipperd is tussen twee gemeenten. Door Meerstad, zowel financieel als bestuurlijk in één hand te brengen en het grondgebied van Meerstad toe te voegen aan de stad Groningen, zal dit de efficiency en duidelijkheid bevorderen.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen & Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Meerstad wordt gemeente Groningen

  1. Coen schreef:

    Prachtige foto van de wijk Borgmeren in Harkstede. En deze wijk blijft gewoon in de gemeente Slochteren liggen. Wonen aan het water is populair!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *