Mega videoclip in de Der Aa Kerk | Video

Ad Visser, kunstenaar en singer-songwriter gaf vannacht een marathonperformance in de Der Aa-kerk

Hemelse tragedie-6846Het Groninger Museum en Noorderzon vertoonde de langste muziekvideoclip ter wereld zien. De videoclip is een kunstproject en hoort bij ‘De parade van de hemelse tragedie’ van singer-songwriter Ad Visser. Je moest er wel een hele nacht voor inplannen: de clip duurde 8 uur, 39 minuten en 39 seconden.

De muziekvideomarathon van Ad Visser is ook onderdeel van het jaarlijks cultureel festival Noorderzon. Het is voor het eerst dat het Groninger Museum en Noorderzon samenwerken om een voorstelling op het festival mogelijk te maken. Gisteravond om 20:30 uur begon een marathonperformance in de Der Aa-kerk. Het is een optreden met live aanvulling op de clip, door Ad Visser en andere muzikanten. Omdat het geheel zo lang duurt – inclusief live toevoegingen maar liefst tien uur – is was toegestaan tijdens het optreden naar binnen en naar buiten te lopen.

Met deze langste muziekvideoclip ter wereld verrast en inspireert Ad Visser zijn oude en nieuwe fans en iedereen die zijn uitzonderlijke carrière volgt. Daarnaast worden er speciaal voor deze avond maar liefst tien extra muzikale live-acties ingepast met onder meer David Hollestelle, Ralph Rousseau en Joos van Leeuwen. Naast deze unieke muziek- en beeldperformance in de Der Aa-kerk, is er in het Groninger Museum een beeld- en geluidprojectie van De Parade van de hemelse tragedie te zien van zaterdag 27 augustus t/m zondag 18 september.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.