MENZIS 4 MIJL VAN GRONINGEN AFGELAST

De in het najaar geplande Menzis 4 Mijl van Groningen gaat vanwege de coronacrisis niet door. De 34ste editie vindt nu plaats op zondag 10 oktober 2021. Er is ook goed nieuws: iedereen kan zich binnenkort inschrijven voor de 1ste virtuele versie van het grootste en leukste loopevenement van Noord-Nederland.

Zorgverzekeraar Menzis blijft ook in deze onzekere tijd dit belangrijke sportevenement steunen. Het sponsorcontract wordt verlengd. Gijs Rotteveel, Menzis directeur met de aandachtsgebieden leefkracht en partnerships: “Als er één ding is dat de corona-uitbraak duidelijk heeft gemaakt, is het wel dat werken aan je eigen gezondheid belangrijker dan ooit is. De Menzis 4 Mijl van Groningen onderstreept onze inzet op preventie én onze sterke verbondenheid met het noorden. Daar verandert deze afgelasting niets aan.’’

Menzis staat, evenals de gemeente Groningen en andere geraadpleegde betrokkenen, volledig achter de beslissing om de editie van dit jaar te annuleren. Met het oog op alle protocollen in verband met Covid-19 is het niet realistisch om het bij lopers en toeschouwers populaire evenement op zondag 11 oktober 2020 op veilige én feestelijke manier te laten verlopen.

Ondanks een aantal versoepelingen van de beperkende overheidsrichtlijnen blijft de ‘anderhalve meter’-regel vooralsnog onverminderd van kracht. Daarnaast heeft de organisatie van de Menzis 4 Mijl van Groningen een eigen verantwoordelijkheid om de gezondheid van deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en alle andere betrokkenen te waarborgen.

Foto’s: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Sport met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *