Merckt en Westcord op hoogste punt

Het hoogste punt van de bouw van zowel het Westcord Market Hotel als Merckt aan de Oostkant van de Grote Markt is deze zomer bereikt. Deze mijlpaal werd vandaag,  donderdag 5 september feestelijk gevierd op  op de beide daken. De gebouwen werden op spectaculaire wijze met elkaar worden verbonden door een (tijdelijke) loopbrug die met een hijskraan werd ingehesen. Oplevering van het hotel zal naar verwachting medio 2020 plaatsvinden. Tekst gaat door onder de foto’s

Toekomstige bewoners van de appartementen (waaronder de nieuwe Rector magnificus van de RUG Cisca Wijmenga) van het Merck waren in de gelegenheid een kijkje te nemen in hun appartement. Tekst gaat door onder de foto’s

Het hoekpand Merckt, een ontwikkeling van MWPO, is gelegen op een heel bijzondere plek waar de Poelestraat, Oosterstraat, Grote Markt, Naberstraat en Nieuwe Markt met de nieuwe hotspot het Groninger Forum samen komen. Het project is een ontwerp van Powerhouse Company uit Rotterdam en wordt gebouwd door Plegt Vos Noord.
Merckt zal ruimte bieden aan appartementen, een foodmarket en bierbrouwerij.

Merckt wordt naar verwachting eind 2019 opgeleverd, waarna de horeca naar verwachting in maart 2020 in gebruik zal worden genomen.

Met Merckt is er iets bijzonders en verrassend toegevoegd aan JouwStad. Merckt refereert aan de oude naam van de Grote Markt – “Breede Merckt” – en wordt de nieuwe huiskamer van Groningen.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *