Merel Cremers beste amateur striptekenaar

Merel CremersIn 2012 heeft Het Nederlands Stripmuseum Groningen een oproep gedaan om de Beste Amateur Striptekenaar van het jaar te vinden. Een speciaal geselecteerde vakjury heeft van elke categorie een winnaar gekozen. Merel Cremers (23 jaar) uit Velden is verkozen tot Beste Amateur Striptekenaar uit de categorie 16 jaar en ouder. Vela Soeterbroek (15 jaar) uit Den Dolder is verkozen tot Beste Amateur Striptekenaar 8 t/m 15 jaar.

Naast de twee winnaars kunnen alle genomineerden een jaar lang hun eigen werk komen bewonderen in het atelier van Het Nederlands Stripmuseum Groningen. In totaal zijn er vijftien werken te bezichtigen. Bezoekers kunnen tevens geïnspireerd raken en de strijd aangaan om de titel ‘Beste Amateur Striptekenaar van Nederland 2013’ te winnen.

Meedoen
Stripliefhebbers en creatievellingen worden uitgedaagd om de titel ‘Beste Amateur Striptekenaar van Nederland 2013’ te bemachtigen. Er zijn twee deelnemerscategorieën: 8 t/m 15 jaar en 16 jaar en ouder. Genomineerden krijgen net als dit jaar twee vrijkaarten om hun werk in het museum te komen bekijken, deze worden een jaar lang tentoongesteld. Daarnaast winnen ze een workshop striptekenen en een stripboekenpakket. Uiteraard kan er vooraf ook een tekenworkshop gevolgd worden. Inzenden kan tot 15 januari 2014. Meer informatie en wedstrijdvoorwaarden zijn te vinden op www.stripmuseum.nl/meedoen.

Bron en foto: Stripmuseum

 

Dit bericht is geplaatst in Kunst, Nieuws met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Merel Cremers beste amateur striptekenaar

  1. Arthur schreef:

    Vela is mijn nichtje. Ik ben een apetrotse oom. Ik zag in 2007 al dat ze veel talent had. Ze was toen 9 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *