Met defecte spullen ga je naar repair café

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Of met een stoel waarvan één poot los zit? Weggooien? Mooi niet! Transition Town Groningen organiseert op zaterdag 26 januari weer een Repair Café. Op 26 januari aanstaande wordt in Groningen opnieuw een Repair Café georganiseerd.

Hier kunnen mensen hun defecte spullen laten repareren. Diverse vaklieden zijn aanwezig om reparaties uit te voeren en er zijn workshops waarbij mensen kunnen leren om een band te plakken of messen te slijpen. Nieuw is dat het Repair Café wordt gehouden in samenwerking met en op locatie van het Clubhuis voor Doven aan de Munnekeholm 4 (tegenover het voormalige postkantoor). Het Repair Café duurt van 13:00 tot 17:00.

Na 26 januari zijn er reeds twee nieuwe Repair Cafés ingepland. Op 23 maart zal een Repair Café worden gehouden in Activiteitencentrum De Holm (Folkingestraat 9b) en op 25 mei zal de locatie opnieuw het Clubhuis voor Doven zijn.

Door repareren te promoten, wil Transition Town Groningen bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. In Nederland wordt ontzettend veel weggegooid. Ook dingen die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. “Wij laten zien dat zelf repareren goed is voor de aarde, voor de portemonnee en voor het humeur.” aldus Adri Groenendal van Transition Town Groningen.

Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampen, speelgoed, stoelen, kleding, servies, enz. Alles wat het niet meer doet, is welkom. En komt in aanmerking voor gratis reparatie. Gereedschap en materialen zijn aanwezig.

Bron: http://repaircafe.nl/groningen/

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *