Minder inzet brandweer in Stad tijdens Oud en Nieuw

brandweer kazerne-1313De Brandweer in Stad rukte tijdens Oud en Nieuw iets minder uit dan bij de vorige jaarwisseling. In de stad Groningen, traditioneel de koploper in de provincie, ging het om 63 inzetten, 4 minder dan bij de vorige jaarwisseling. In de regio Groningen zijn geen meldingen binnengekomen van geweld tegen brandweerpersoneel. Dat was in de voorgaande jaren nog wel eens het geval.

Brandweer Stad reed op het drukste moment in de vroege ochtend met vijf blusvoertuigen door de stad. Rond de klok van 3.00 uur werd samen met de Milieudienst van de gemeente in diverse wijken een grote schoonmaakactie uitgevoerd waarbij een groot aantal smeulende buitenbranden werden afgeblust en vervolgens direct opgeruimd. Daar waar nodig was er assistentie van de politie om te zorgen dat er veilig kon worden gewerkt.

Regenachtig weer
De brandweer in de gehele regio Groningen heeft een relatief rustige jaarwisseling achter de rug. Waarschijnlijk mede door het regenachtige weer was het bijvoorbeeld redelijk rustig bij de brandjes die her en der op straat werden gesticht. Daarnaast hebben de betrokken (overheids)instanties veel tijd en moeite gestoken in de voorbereiding, om er voor iedereen een feestelijke jaarwisseling van te maken.

Buitenbrandjes
Desondanks waren alle korpsen in de provincie op 31 december en de vroege uren van 1 januari volop in touw om voornamelijk buitenbrandjes te blussen. In totaal moest de brandweer in de provincie een kleine 300 keer in actie komen, vergelijkbaar met vorig jaar. Voor zover bekend raakte bij geen van de branden personen gewond.

Bron: Gemeente Groningen
Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *