Wat moet ik doen als ik slachtoffer van een zakkenroller ben?

Koninginnenacht_2013-1753Gerold? Meld het direct!
Ben je net gerold van je telefoon of portemonnee? Meld dit dan zo snel mogelijk via 112 of direct bij een agent op straat. De politie kan dan direct aan de slag om je telefoon en daarmee de dader(s) te traceren. Maak daarna een afspraak via 0900-8844 om aangifte te doen.

Imei en inlog paraat?
Weet jij je Imei-nummer en heb je je inloggegevens van je telefoon paraat? Die zijn handig als je onverhoopt toch je telefoon bent kwijtgeraakt. Het Imei-nummer is in feite het nummer van je toestel en is uniek. Je kunt het eenvoudig opzoeken door in je telefoon *#06# in te toetsen. Bewaar dit nummer en de inloggegevens van jouw toestel ergens anders dan in je telefoon. De politie kan dan mogelijk het gestolen toestel snel achterhalen als je een ‘track & trace’ app zoals “Zoek iPhone” op je telefoon hebt geïnstalleerd.

Voorkom diefstal!
Met een aantal simpele maatregelen kan je de kans van diefstal van je telefoon of portemonnee verkleinen. Stop je telefoon bijvoorbeeld niet los in de achterzak of in een binnenzak als je jas open is en leg niks waardevols op een tafeltje. Dat doe je ook niet met een biljet van 500 euro. Een telefoon is vaak meer waard en het geeft een hoop ellende als iemand deze steelt. Houd tas en rugzak voor je, waardoor je er meer controle over hebt en zorg ervoor dat deze niet makkelijk open te maken is. Bovenal, laat je niet misleiden door onverwachte situaties.

Foto: Archief Siebrand  Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten, Uitgaan met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *