Morgen Bloemenjaarmarkt in binnenstad

Bloemetjesmarkt-29De binnenstad van Groningen wordt ook in 2015 op Goede Vrijdag, 3 april, omgetoverd tot de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland. De Bloemenjaarmarkt vindt traditioneel plaats op de laatste vrijdag voor Pasen.

Bloemetjesmarkt
De Bloemenjaarmarkt – ‘Bloemetjesmarkt’ in de volksmond – bestaat uit meer dan honderd kramen, verspreid over de binnenstad van Groningen. Verse snijbloemen, grote en kleine kamerplanten, bloembollen en zaaigoed, tuin- en kuipplanten, gereedschap en toebehoren: vrijwel alles is er te vinden. Er zijn kramen en activiteiten in de Oude Ebbingestraat, op de Grote markt, het Waagplein, de Vismarkt en het A-Kerkhof.

Verkeersmaatregelen
De Bloemenjaarmarkt vindt plaats op de Akerkhof n.z., Vismarkt, Guldenstraat, Grote Markt n.z., inclusief het plein aan de noordwand van het stadhuis, en de Oude Ebbingestraat. Deze straten zijn vanaf 07.00 uur tot omstreeks 18.00 uur afgesloten voor het verkeer. Voor bezoekers uit Duitsland is extra parkeerruimte beschikbaar aan de oostkant van de stad. Vanaf daar worden pendelbussen van Qbuzz ingezet naar het centrum. Bezoekers kunnen hun auto ook parkeren in de parkeergarages in en rondom de binnenstad.

Fietsenrekken
Tijdens de Bloemenjaarmarkt staan er spitsrekken op het plein aan de Kreupelstraat tussen de Perfectenhof en de Martinitoren. De ‘vaste rekken naast de Akerk en in de Oude Ebbingestraat worden tijdelijk verwijderd.

De Bloemenjaarmarkt trekt jaarlijks zo’n honderdduizend bezoekers, zowel uit Nederland als Duitsland.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Nieuws, Uitgaan met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *