Moslims houden vredestocht in centrum Groningen

groningen-centrum-grote markt-moslim vredestocht-2Op de Grote Markt in Groningen is vandaag een vredestocht gehouden door moslims.

Mede-organisator Bakir Abu Shama van de Vrede Jongeren laat via RTV-Noord weten: ‘Sommige moslims creëren alleen maar haat en onrust, zoals IS in Irak en Syrië. Dat heeft niets met religie te maken. Elk geloof en elk mens die gezond is, zeg maar, streeft naar vrede. Dat willen we laten zien’.

Met de tocht herdenken de Vrede Jongeren ook Hussein, de kleinzoon van de profeet Mohammed.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op Moslims houden vredestocht in centrum Groningen

 1. joshua schreef:

  Beetje raar, dat wanneer ze Autochtone Nederlanders willen laten zien dat Moslims ook het goede voor hebben, dat ze dan, behalve Nederlandse leuzen, ook onverstaanbare (arabische ?) teksten roepen en voorop de stoet een onleesbaar spandoek laten zien. De uitgedeelde Pamfletten waren wel in het Nederlands.

  • Rik schreef:

   En dat is niet genoeg? Je weet dan nu toch wel wat de boodschap is? Op de spandoeken stond de naam van de kleinzoon van de profeet in het Arabisch. En het is trouwens niet verkeerd om Arabische teksten te roepen.

 2. Vincent Brandsma schreef:

  Mooie actie! Een Moslim die mij een bloem geeft, geef ik een knuffel en fluister in zijn of haar oor: “Geert Wilders staat niet voor Nederland hoor”. We zullen toch elke keer de straat op moeten met bloemen als die man weer eens iets ongehoords zegt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *