Nathalie de Vries in Raad van Toezicht Groninger Museum

_MG_9771-1200x800 pixHet Groninger Museum is verheugd met de toetreding van Nathalie de Vries (Appingedam, 1965) tot de Raad van Toezicht en bestuurslid van de Stichting Kunstbezit en Oudheden.

Nathalie de Vries is één van de medeoprichters van het internationaal opererende architectenbureau MVRDV in Rotterdam. Daarnaast is ze bestuurslid van MOTI, Witte de With Centre for Contemporary Art en Trustee van IBA 2020 in Berlijn.

Andreas Blühm, algemeen directeur van het Groninger Museum, zegt over de benoeming het volgende: “Nathalie de Vries is een uitstekende aanvulling omdat ze over een sterk landelijk en internationaal netwerk beschikt. Haar bestuurlijke ervaring in de architectuur en design is voor het museum uitermate belangrijk.”
Nathalie de Vries: “Het Groninger Museum heeft echt een boost aan de stad gegeven. Iedereen in het land wilde in de jaren negentig ineens naar Groningen. Nu is het Groninger Museum met zijn altijd bijzondere en verassende tentoonstellingen een gevestigde naam en ik ben blij om via de Raad van Toezicht eraan mee te mogen werken het museum aan de top te houden.”

Foto: Barbra Verbij

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Museum, Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *