Het Nederlands Stripmuseum tijdens de museumnacht

In Het Nederlands Stripmuseum wordt de avond geopend door niemand minder dan Spiderman. Daarna volgt een lezing van stripjournalist Michael Minneboo. Hij schreef het boek Mijn vriend Spiderman over wat het betekent om idolaat te zijn van een bepaalde stripheld. Waarom worden we eigenlijk fan van een stripfiguur of een popidool?
Jan-Willem Spakman uit Groningen geeft een workshop tekenen en signeert zijn eigen werk. Spakman publiceerde strips in Zone 5300, De Groninger Studentenkrant en Quest Junior. Dit jaar verscheen zijn eerste album Recht uit de ondergrond.

De muzikale ondersteuning tijdens de opening wordt verzorgd door Michiel Hoving, de Groningse alternatieve rootsrocker en illustrator, bekend van Varkentje Rund.
De workshoptekenaars van het museum geven workshops stripfiguur tekenen en korte rondleidingen.

Naast deze extra activiteiten zijn natuurlijk ook de lopende tentoonstellingen in het Stripmuseum te bezoeken. Het Stripmuseum heeft een topzomer achter de rug met vijf bijzondere exposities. Deze zijn allemaal nog te zien zijn tijdens de Museumnacht. De expositie over internetfenomeen Kakhiel is speciaal hiervoor verlengd.
Verder zijn er overzichtsexposities over het leven en werk van Disney-tekenaar Daan Jippes en over Jan Kruis, de schepper van Jan, Jans en de kinderen die 19 januari van dit jaar overleed. In de expositie is veel aandacht voor zijn strips, maar ook voor zijn schilderijen.
Verder is er de expositie over het meisjesblad Tina dat 50 jaar bestaat en tenslotte zet het Stripmuseum de minder bekende striptekenaar Hans Brouwer in de schijnwerpers met een mini-expositie.

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Museum, Uitgaan met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *