Nest eekhoorn teruggeplaatst

natuur, dierenDe gemeente Groningen heeft ongeveer honderd meldingen van schade aan bomen binnengekregen als gevolg van de storm die op 31 maart over de stad raasde. Vandaag maakte de gemeente de eerste voorlopige balans op. De verwachting is dat het aantal schademeldingen de komende dagen nog toeneemt.

De gemeente is tot gisteravond 20.00 uur bezig geweest met het opruimen van omgewaaide bomen, losgeslagen takken en andere materialen als gevolg van de storm. Gisteren kon de gemeente de papier- en afvalcontainers niet legen vanwege de harde wind. Vandaag is extra materieel ingezet om de achterstand in te lopen.

Eekhoorn
Er was ook klein leed. Een eekhoorn zag zijn nest uit de boom waaien en raakte daarvan zeer in de stress. Het nest is teruggeplaatst.

Dak
Een zoutloods aan de Duinkerkenstraat raakte een kwart van het dak kwijt. De weg werd afgezet. De wachtdienst werkte tot ongeveer 21.30 uur aan het opruimen van stenen, dakpannen, glas en takken op de weg. Daarna gaven ze de weg weer vrij.

Begraafplaatsen
Op begraafplaats Selwerderhof waaiden negen bomen om liep een personenauto schade op door een uitgebroken boomtop. Bovendien raakten enkele graven beschadigd. Op begraafplaats Esserveld waaiden twee bomen om. Ook daar was schade aan graven.

Foto: FocusGroningen, video: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *