Nieuw atelier en ontdekkingsruimte in Groninger Museum

Nieuw atelier Groninger museum-9977Ben je creatief en ontdekkingslustig? Dan is het grote en vernieuwde atelier ontworpen door Jaime Hayon echt iets voor jou! De nieuwe ruimtes zijn open vanaf zaterdag 17 oktober.

Wie anders dan Hayon verzint een atelier waarbij de vormgeving gebaseerd is op een jungle? En wie anders dan hij verwerkt een ongeluk, waarbij een bezoeker zijn vaas omverliep, in de decoratie van een nieuwe vaas? Jaime Hayon is een Spaanse topdesigner die in 2010 het Info Center ontwierp. Samen met het veelzijdige atelier en de ontdekkingsruimte ontwikkelde hij in 2015 een totaalpakket voor creativiteit, ontdekkingslust en zoeken naar digitale informatie over collectie en gebouw.

Altijd iets te doen in de ontdekkingsruimte
In de ontdekkingsruimte barst het van de kasten en laatjes waarin je kunt snuffelen. Je kunt er zelf aan de slag met kunstvoorwerpen. Raak bijvoorbeeld echte kunstwerken aan met de activiteit ‘Verboden om niet te voelen’. Met het spel ‘Flexibel als een kunstenaar’ mag je zelf kunstwerken maken en in ‘Stijlen stapelen’ ontdek je spelenderwijs allerlei stijlverschillen tussen schilders.

Het nieuwe atelier werd mogelijk gemaakt door het legaat Quirijn en Ina de Marees van Swinderen-de Blocq van Scheltinga.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Kunst, Museum, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *