Nieuw uiterlijk voor Zernikeplein

Het Zernikeplein op Zernike Campus heeft deze zomer een nieuw uiterlijk gekregen. Lag het plein voor de vakantie nog compleet overhoop vanwege het verleggen van kabels en leidingen, nu is het opnieuw ingericht met een strakke busbaan en fiets- en voetpaden.

Naast het Zernikeplein is ook gewerkt aan de noordzijde van de Zernikelaan, ter hoogte van EnTranCe. Deze plek is voorzien van nieuw asfalt, een parkachtige inrichting en nieuwe fiets- en voetpaden. Alle werkzaamheden zijn onderdeel van het project Upgrade Zernikelaan. Met de upgrade wordt fors geïnvesteerd in de kwaliteit van de openbare ruimte en de verkeersveiligheid van Campus Groningen. “We zijn ontzettend blij met deze snelle vorderingen. Je ziet nu al de contouren van het prachtige hart van Zernike Campus ontstaan”, aldus Annet de Vree, ontwikkelmanager Campus Groningen.

Foto: Gemeente Groningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *