Nieuwe contracten huishoudelijke hulp

Om de komende jaren te zorgen voor continuïteit in de organisaties die huishoudelijke hulp aanbieden, heeft de gemeente nieuwe contracten afgesloten met vier organisaties.

De contracten lopen vijf jaar en gaan 1 januari 2023 in. De keuze voor het werken met vier organisaties, die elk in een eigen gebied gaan werken, is gemaakt omdat de gemeente kwalitatief goede huishoudelijke hulp erg belangrijk vindt. Door het werken met één organisatie per gebied is het voor de organisaties, die het gebied kennen, gemakkelijker om bij ondersteuningsvragen van cliënten gebruik te maken van voorzieningen die al in de buurt aanwezig zijn.

Wethouder Eikelaar
”Wij zetten ons in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Het is belangrijk dat inwoners zelf de regie houden en hulp kunnen inschakelen wanneer dat nodig is. Dit kan gemakkelijk via signalen of hulp van een organisatie die het gebied goed kent en daar een netwerk heeft opgebouwd.”

Zelfde hulp
De overgangsfase is een zorgvuldig proces. Tot 1 januari 2023 verandert er voor de huidige cliënten niets. De gemeente vindt het belangrijk dat cliënten, ook na 1 januari, de hulp blijven krijgen van degene die nu bij ze thuiskomt.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *