Nieuwe fietsvakken in de Oosterstraat

Gratis fietsenstandaards voor bezoekers
Oosterstraat, Groningen-5318
De gemeente heeft in de Oosterstraat nieuwe permanente fietsvakken aangelegd. De locaties van deze stallingsvakken zijn in nauw overleg met de winkeliersvereniging Oosterstraat uitgezocht en op woensdag 8 juni tijdens een inloopmarkt met de bewoners en ondernemers besproken. De nieuwe vakken vervangen de tijdelijke vakken en de oude fietsenrekken in deze straat, met uitzondering van die ter hoogte van de Jumbo. Bij de herinrichting van de straat hebben de ondernemers tevens nieuwe zitbankjes en houten borden met informatie over de Oosterstraat laten plaatsen.

Fietsvakken zijn in het bijzonder geschikt voor kortparkeerders die boodschappen doen en hun fiets dichtbij hun bestemming willen stallen. Ze nemen minder ruimte in op straat en nodigen minder uit om fietsen langdurig te laten staan.

Heropening
De winkeliersvereniging Oosterstraat zorgt op zaterdag 25 juni a.s. met een kleine braderie en muziek voor een feestelijke heropening van de straat. Wethouder Roeland van der Schaaf gaat die dag om 13.30 uur als onderdeel van deze heropening de nieuwe zitbankjes en de informatieborden onthullen.

Om goed gebruik te kunnen maken van een fietsvak is er een voorwaarde: de fiets die wordt gestald moet een goede fietsenstander hebben. Om deze reden en om de fietsvakken te promoten deelt de gemeente op 25 juni in de Oosterstraat gratis fietsenstanders uit (zo lang de voorraad strekt). Medewerkers van WerkPro zijn aanwezig om de standers ter plekke gratis te monteren.

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *