Nieuwe plannen binnenstad

Tijdens een persconferentie op het stadhuis maakten de wethouders Joost van Keulen, Paul de Rook en Roeland van der Schaaf de plannen bekend inzake de aanpak van de binnenstad. 

De binnenstad van Groningen krijgt de komende jaren een forse impuls. Door het accent te leggen op verblijf en beleving krijgt de binnenstad nog meer dan nu de functie van huiskamer van de regio. Met het totaalplan ‘Bestemming Binnenstad’ wil het college van B&W zo’n 20% extra ruimte creëren voor voetgangers en fietsers.


Bussen gaan hiervoor andere routes rijden, maar blijven uiteraard wel de binnenstad bedienen. Verder wil het college economie, vrijetijds-besteding, werken en wonen in het centrum stimuleren. Dit alles staat in de binnenstadsvisie die het college en de gemeenteraad hebben vastgesteld.

Noot: De afbeeldingen hierboven zijn slechts voorbeelden en geen ontwerp.

Leidraad
Het college nam deze week ook een besluit over de geactualiseerde versie van het uitvoeringsprogramma voor de binnenstad. Hierin geeft het college de stand van zaken weer rond de uitvoering van de verschillende projecten en activiteiten in de binnenstad die onder ‘Ruimte voor jou’ vallen. Onderdeel is de aanpak van de Astraat, Brugstraat en Munnekeholm. Voor deze omgeving is onlangs een inrichtingsplan door het college vastgesteld. Bij de totstandkoming daarvan is tegelijkertijd gewerkt aan de leidraad Nieuwe Stadsruimtes. De ervaringen die zijn opgedaan, worden zo opnieuw gebruikt bij andere projecten in de binnenstad.

Video: Siebrand Wiegman, Artist impressie: Gemeente Groningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *