Nieuwe website gelanceerd door verandering zorg

Vanmiddag lanceerde wethouder Welzijn en Zorg Ton Schroor de nieuwe website over de veranderingen in de zorg: wij.groningen.nl.  Dit deed hij tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Vensterschool in Selwerd die ook in het teken stond van de start van twee nieuwe sociale teams. Dat zijn de WIJ-teams in oprichting voor Selwerd en Vinkhuizen.

Nieuwe website
Rond de veranderingen in de zorg zetten gemeente Groningen en zorgpartners een nieuwe website in: wij.groningen.nl. De nieuwe website bundelt de huidige activiteiten van Zorgloket, Stips (steun- en informatiepunten in de wijk) en de Centra voor Jeugd en Gezin (CJG) en informeert stadjers over de veranderingen in de zorg. Bovendien wijst de website bezoekers op de juiste contactgegevens.

WIJ Groningen
Onder de nieuwe naam WIJ Groningen bundelen diverse organisaties hun krachten. Het gaat hierbij om de sociale teams, Stips en CJG’s. WIJ Groningen werkt de komende tijd aan een stadsbreed netwerk van WIJ-teams.
“De vorming van WIJ-teams is ons antwoord op de nieuwe taken die wij vanuit het Rijk hebben gekregen”, aldus wethouder Schroor. “Voor alle Stadjers komt er een team dichtbij huis. De teams krijgen de wijknaam waar het team gevestigd wordt. Binnen de WIJ-teams gaan medewerkers, met ieder hun eigen specialisatie, samenwerken met buurtbewoners. Met als doel om samen met de inzet van wijkbewoners zorg op maat te organiseren.”

Inmiddels is het eerste WIJ-team in Beijum gestart. Inwoners kunnen hier terecht voor informatie, advies, ondersteuning of zorg. Voor de rest van de stad blijven het CJG, Stip en Zorgloket het vertrouwde adres tot dat er een WIJ-team in de buurt is opgericht.

Foto: FocusGroningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *