Noordelijk congres voor secretaresses

foto klas happy sec“Dit leren onze studenten niet op stage”

Een tweedejaars klas Secretarieel van Alfa-college Groningen organiseert op 20 maart 2015 in samenwerking met Secretaresseplatform Noord (SPiN) De Happy Secretaresse; hét secretaressecongres van het Noorden. Het evenement vindt plaats in het Alfa-college aan de Boumaboulevard en er worden 300 bezoekers verwacht. De bezoekers volgen twee van de 15 workshops die worden aangeboden. Voor de studenten is het een bijzondere praktijkervaring.

“Ik leer vooral dat de verschillende werkgroepen heel goed moeten communiceren met elkaar en dat het belangrijk is om opdrachten op tijd af te hebben. Want als de ene groep iets niet af heeft, kan de andere groep niet verder”, aldus studente An Nguyen.
In werkgroepjes facilitair, communicatie, sponsoring en workshops maakt de klas een belangrijk deel uit van de organisatie. De studenten zijn zelf met ideeën voor workshops gekomen en hebben dit onder regie van SPiN verder uitgewerkt. Zo zijn er bijvoorbeeld workshops op het gebied van social media, digitale computertechnieken, tekststrategie en personal styling. An Nguyen zit in de werkgroep ‘workshops’ en kwam op het idee een workshop ‘Make-up’ op te zetten. “Daar waren wij nooit op gekomen”, aldus Rita Renkema, secretaris van SPiN. “Zo vullen we elkaar mooi aan!”

Samenwerking
Het thema van De Happy Secretaresse 2015 is ‘Leren vernieuwen, vernieuwend leren’. Rita Renkema geeft dan ook aan dat SPiN bewust de samenwerking met de nieuwe generatie heeft gezocht. “We willen graag van elkaar leren. Bijvoorbeeld over houding. De nieuwe generatie benadert het werk anders dan wij. Wij leerden vroeger dat je de tiepmiep was. Er werd van je verwacht dat je de hele dag koffie ging halen. Nu ben je letterlijk de assistent van de manager en zit je niet ergens achter in een kamertje je werk te doen. Ook zijn de nieuwe secretaresses snel en digitaal ontwikkeld. Ze notuleren bijvoorbeeld op de laptop.”

Docent Hanneke van Dam was direct heel enthousiast toen SPiN contact zocht. In de 30 jaar dat zij lesgeeft op het Alfa-college is het nooit eerder voorgekomen dat een hele klas mocht helpen bij de organisatie van zo’n groot evenement. “Dit leren onze studenten niet op stage en er zijn niet veel bedrijven die zo’n groot evenement door zoveel studenten (willen) laten organiseren. Dit kunnen wij op de opleiding niet simuleren en alleen de theorie is saai, dus deze samenwerking is eigenlijk precies wat wij nodig hebben!”

Bron en foto: Alfa College

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *