Noordelijke Ringweg/Plataanlaan vanaf 10 juni één jaar verkeershinder

groningen-de hoogte-ringoost-plataanlaan-1Vanaf 10 juni wordt het verkeer op de Noordelijke Ringweg/Plataanlaan tot aan Noorderhoogebrug een jaar lang naar één zijde over een tijdelijke weg geleid. Het aantal rijstroken blijft hetzelfde, maar smaller. Er geldt een snelheidsbeperking van 50 km/uur. Omdat het verkeer moet wennen aan de nieuwe situatie verwachten we in de week van 10 juni ernstige verkeershinder.

Een verkeersteam van vertegenwoordigers van de provincie, de gemeente Groningen, de politie en de hulpverleningsdiensten volgen de eerste dagen de verkeersontwikkelingen op de voet en sturen daar waar nodig bij.

Bedrijventerrein de Hoogte
Op het kruispunt Bedumerweg komt een nieuwe verbeterde verkeersregelinstallatie. De bedrijven op het bedrijventerrein De Hoogte zijn vanaf die periode te bereiken via de Virulystraat. Het verkeerslicht bij de Van der Hoopstraat komt te vervallen.

Fietsers
Het fietspad aan de westzijde (Noorderhoogebrugzijde) van de Ringweg komt te vervallen. De fietsers worden al vanaf vrijdag 31 mei langs de oostzijde (Bedumerwegzijde) van de Ringweg geleid. Dit betekent dat fietsers afkomstig uit de richting Bedum, bij Noorderhoogebrug niet de oprit nemen, maar door de tunnel fietsen en aan de andere zijde naar boven fietsen. Dit geldt ook voor voetgangers. Het fietspad langs de Plataanlaan is al een tijdje geleden verwijderd. Fietsers worden omgeleid via de Poortstraat. Op het fietspad – dat achter de nieuwbouw van BAM doorgaat – zijn containers neergezet waar fietsers  beschut en met verlichting doorheen kunnen fietsen.

Vrachtverkeer oprit Noorderhoogebrug
Vrachtwagens kunnen een jaar lang geen gebruik maken van de oprit bij de Noorderhoogebrug richting de Noorderlijke Ringweg. Vrachtverkeer moet dan via de Oostelijke Ringweg rijden.

Aanpak Noordzeebrug
De werkzaamheden maken deel uit van de werkzaamheden aan de Noordzeebrug en het kruispunt met de Bedumerweg. Deze werkzaamheden zijn eind 2012 gestart en duren tot medio 2015. In deze eerste fase (december 2012 – juli 2013) wordt er gewerkt aan de aanleg van tijdelijke wegen en verkeerslichten bij de Virulystraat, de aanpassingen van de verkeerslichten bij de Bedumerweg en de oprit bij de Noordzeebrug. In het najaar starten de sloopwerkzaamheden aan de westzijde van de Noordzeebrug.

Foto: FocusGroningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *