Noorse schrijver Karl Ove Knausgård in de Der Aa-Kerk

image002Zondagavond 17 januari is er in de Der Aa-kerk een avond rond en met de Noorse schrijver Karl Ove Knausgård. Schrijver Kester Freriks, verbonden aan de Boeken- en Cultuurredactie van NRC Handelsblad, interviewt Knausgård.

Ook is er een forumgesprek met lezers over hun fascinatie voor zijn zesdelige romancyclus/autobiografie Mijn Strijd. De avond wordt omlijst met muziek, waaronder opnames van Knausgårds eigen band Lemen.

Mijn Strijd
De Mijn strijd-reeks is een ongekend literair project van zes boeken, waarin Karl Ove Knausgård onverholen over zichzelf en zijn familie schrijft. Zijn werk roept heftige reacties op, zowel bij pers en publiek als bij zijn naasten. Als nooit tevoren waardeert hij daarom zijn vrouw Linda, bij wie hij veel steun vindt. Maar juist zij, met haar bipolaire stoornis, lijdt sterk onder de gevolgen van zijn literaire ambities. Had hij dit ervoor over? Knausgård schrijft op ontroerende wijze over identiteit, menselijkheid, literatuur, kunst, geschiedenis, en wijdt een essayistisch intermezzo aan Het Kwaad. Doordat hij telkens het verstand voorbijgaat, op zoek naar de emotie, laat zijn werk niemand onberoerd.
Het langverwachte laatste deel van de Mijn strijd-reeks is het boek Vrouw: een krachtig slot van een ongeëvenaard project in de hedendaagse literatuur.

Inloop 19.30 uur
Aanvang 20.00 uur
Kaarten bestellen doe je hier

Foto: De Culturele Onderneming

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Nieuws, Uitgaan met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *