Onderzoek van start naar milieugedrag Groningse studenten

zwerfafvalVandaag starten zestig eerstejaarsstudenten Sociologie aan de Rijksuniversiteit met een onderzoek naar het milieugedrag van Groningse studenten. Tot eind maart klimmen ze in de telefoon om mede-studenten, die ze niet kennen, te interviewen. De gemeente Groningen wil graag weten hoe studenten met hun afval omgaan, wat hun kennis is van duurzaamheid en wat ze nodig hebben om zelf vaker duurzamere keuzes te maken.  Het is de zesde keer dat eerstejaarsstudenten onderzoek doen naar duurzaamheid in Groningen in opdracht van de gemeente.

Uit het onderzoek dat Sociologie in 2012 deed voor de gemeente Groningen bleek dat de groep studenten zich het minst duurzaam gedraagt in vergelijking met de andere groepen. Een conclusie was dat dat eventueel te maken kan hebben met een ander normenpakket of een waardepatroon die studenten hebben. Groningen telt 197.000 inwoners. Daarvan zijn 33.000 HBO- en WO-studenten die in de stad wonen, dat is 17%. Redenen om dit jaar het onderzoek naar duurzaam handelen specifiek te richten op HBO- en WO-studenten.

Tien dagen lang bellen de eerstejaarsstudenten elk met ten minste drie respondenten. De vragen behandelen onderwerpen als het scheiden van afval, het weigeren van plastic tasjes in winkels tot het weggooien van voedsel. Zuinig omgaan met energie, kennis van klimaatvragen en voorzieningen in de wijk zijn andere onderwerpen die bevraagd worden. De studenten Sociologie presenteren in mei de resultaten van hun onderzoek aan Jan Seton, wethouder duurzaamheid en milieu.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *