Ontslag grootwinkelbedrijf stuwt WW verder op

V&D Groningen-3349De faillissementen van V&D en andere winkelketens missen hun uitwerking op de arbeidsmarkt niet. In februari nam de WW in Groningen opnieuw toe tot ruim 17.600 uitkeringen. Een deel van de toename van de WW kwam uit het grootwinkelbedrijf. Ook nam vanwege het winterweer de WW in bouw en uitzendsector toe. 

Verdere stijging WW in Groningen
Eind februari 2016 telde Groningen 17.644 WW-uitkeringen. Dat is 5,9% van de beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Groningen nam in februari verder toe met 367 uitkeringen (2,1%). Ten opzichte van vorig jaar verstrekte UWV in Groningen 4,4% (744) meer WW-uitkeringen.

Sterke toename WW grootwinkelbedrijf
Met het faillissement van V&D en het mislukken van de doorstart in februari verloren veel mensen hun baan. Ook andere winkelketens sloten de afgelopen maanden hun deuren. De ontslagen in de detailhandel missen hun uitwerking op de arbeidsmarkt niet. In februari kwamen er in Groningen 168 nieuwe WW-uitkeringen bij vanuit het grootwinkelbedrijf. Hierdoor nam het aantal WW-uitkeringen uit het grootwinkelbedrijf toe met 34%.

UWV organiseert vandaag een banenmarkt voor de zakelijke dienstverlening waar deze doelgroep ook voor is uitgenodigd. Net als de banenmarkt voor de horeca én een voorlichting over werken bij een contact center van afgelopen week. Daarnaast hebben zich al bedrijven met vacatures zich gemeld bij UWV met speciale interesse voor deze mensen.

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *