Ontwikkeling COVID-19 in Groningen

Sinds 6 mei kunnen medewerkers in kinderopvang en basisonderwijs, indien zij klachten hebben, zich laten testen. Daarnaast kunnen sinds 11 mei mensen met niet-medische contactberoepen en politie, BOA/PI-medewerkers getest worden.

Besmettingen en overlijden
Op dit moment zijn er, sinds het begin van de epidemie, 352 personen met bewezen COVID-19 in de provincie Groningen, inclusief het aantal overledenen. Van deze 352 personen zijn er 187 in de zorg werkzaam. Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt hoger omdat nog niet alle inwoners met klachten worden getest. In totaal zijn er 15 mensen uit de provincie Groningen overleden aan (bewezen) COVID-19.

Het aantal vastgestelde besmettingen loopt de afgelopen weken heel langzaam op waardoor we kunnen concluderen dat de verspreiding van het virus in onze provincie zich lijkt te stabiliseren. Zeker gezien de versoepelingen die afgelopen week hebben plaatsgevonden en die ook de komende periode in de planning staan is niet uit te sluiten dat de komende dagen/weken nog nieuwe besmettingen zullen worden vastgesteld en daarom blijft grote waakzaamheid geboden.

Testen in de testlocatie 
In de gezamenlijke testlocatie van het UMCG, GGD Groningen en Certe zijn de afgelopen zeven weken in totaal inmiddels 1845 personen getest, waarvan 98 positief. Afgelopen week zijn in totaal 253 personen getest op de testlocatie waarvan er 3 positief zijn bevonden (1,2%).

Foto: PixaBay.com

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *