Ontwikkeling COVID-19 in Groningen


Sinds 6 mei kunnen medewerkers in kinderopvang en basisonderwijs, indien zij klachten hebben, zich laten testen. Daarnaast kunnen sinds 11 mei mensen met niet-medische contactberoepen en politie, BOA/PI-medewerkers getest worden. Binnenkort kan iedereen met corona-gerelateerde klachten zich laten testen.

Besmettingen en overlijden
Op dit moment zijn er, sinds het begin van de epidemie, 353 personen met bewezen COVID-19 in de provincie Groningen, inclusief het aantal overledenen. Van deze 353 personen zijn er 188 in de zorg werkzaam. Dit gaat om medewerkers in de zorg waarvoor de GGD de indicatie heeft gesteld. Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt hoger omdat nog niet alle inwoners met klachten kunnen worden getest. In totaal zijn er 16 mensen uit de provincie Groningen overleden aan (bewezen) COVID-19.

In Groningen komen er nauwelijks vastgestelde besmettingen bij waardoor we kunnen concluderen dat de verspreiding van het virus in onze provincie zich lijkt te hebben gestabiliseerd. In het licht van de versoepelingen die afgelopen weken hebben plaatsgevonden en de versoepelingen die door het kabinet zijn aangekondigd valt niet uit te sluiten dat nieuwe besmettingen zullen worden vastgesteld. Daarom blijft grote waakzaamheid geboden.

Testen in de testlocatie
In de gezamenlijke testlocatie van het UMCG, GGD Groningen en Certe zijn de afgelopen zeven weken in totaal inmiddels 1982 personen getest, waarvan 98 positief. Afgelopen week zijn in totaal 256 personen getest op de testlocatie waarvan er 0 positief zijn bevonden.

Foto: PixaBay

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *