Ontwikkeling COVID-19 in Groningen

Laatst bijgewerkt op

Sinds het begin van de epidemie is bij 354 personen in de provincie Groningen COVID-19 vastgesteld. Van deze 354 personen zijn er 188 in de zorg werkzaam. Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt hoger dan 354 omdat niet alle inwoners met klachten konden worden getest. In totaal zijn er 17 mensen uit de provincie Groningen overleden aan bewezen COVID-19.

De afgelopen week is er één nieuwe besmetting bij gekomen, maar geen nieuwe overledenen.

Landelijk neemt het aantal positieve besmettingen af. Voor Groningen is het aantal vastgestelde besmettingen al langer min of meer stabiel en kunnen we stellen dat de verspreiding van het virus zich lijkt te hebben gestabiliseerd.

Testen in de testlocatie
In de gezamenlijke testlocatie van het UMCG, GGD Groningen en Certe zijn sinds medio maart in totaal inmiddels 2210 personen getest, waarvan 99 positief (4,5%). Afgelopen week zijn in totaal 228 personen getest op de testlocatie waarvan er 1 positief is bevonden.

Handelingsperspectief
Het is nog steeds belangrijk om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Drukte vermijden en 1,5 meter afstand houden blijven van belang. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *