Ontwikkeling COVID-19 in Groningen

Met deze update houdt GGD Groningen u op de hoogte over de verspreiding van het corona-virus in de provincie Groningen.
De cijfers over het aantal vastgestelde besmettingen hangen samen met mate waarin getest wordt in onze regio. In de provincie Groningen worden, (net als sinds vandaag in heel Nederland) zorgmedewerkers getest die tenminste 24 uur klachten hebben die kunnen passen bij COVID-19.
Daarnaast worden zieke mensen bij een ziekenhuisopname getest en wordt er op specifieke indicatie in woonzorginstellingen en in de thuissituatie getest. Niet iedereen met klachten wordt getest.

Besmettingen en overlijden
Op dit moment (maandag 6 april) zijn er 207 personen met bewezen COVID-19 in de provincie Groningen. Dat zijn er 52 meer dan een week geleden. Van deze 207 personen zijn er 110 in de zorg werkzaam. Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt hoger omdat niet alle inwoners met klachten worden getest. In totaal zijn er nu 5 mensen uit de provincie Groningen overleden aan (bewezen) COVID-19.
De provincie Groningen blijft met deze cijfers – in positieve zin – op flinke afstand van het landelijk gemiddelde.

Testen van zorgmedewerkers 
Het testen van zorgmedewerkers met klachten geeft een redelijke afspiegeling van het aantal COVID-19 besmettingen in de regio. In de gezamenlijke testlocatie van het UMCG, GGD Groningen en Certe zijn de afgelopen drie weken inmiddels 660 zorgmedewerkers (buiten de ziekenhuizen) getest, waarvan ruim 6% positief. Deze medewerkers krijgen het advies thuis te blijven, waarmee het besmettingsgevaar binnen de zorginstellingen zo goed mogelijk wordt beheerst.

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *