OOG meer inspanning voor wijkgerichte berichtgeving

Opening Sontbrug-8045De gemeente vraagt de lokale omroep OOG om zich nadrukkelijk te richten op sociale media zodat het bereik onder jongeren toeneemt. Ook zien B&W graag dat de lokale omroep meer samenwerkt met maatschappelijke instellingen waardoor meer wijkgerichte berichtgeving ontstaat. Dit vergroot de gemeenschapszin.

Dat staat in de omroepnota 2016-2019 (niet op de gemeente site te vinden) die het college afgelopen dinsdag vaststelde. De gemeente heeft een wettelijke zorgplicht om de lokale omroep in stand te houden. B&W benadrukken dat zij geen inhoudelijke zeggenschap over de inhoud van de programma’s hebben en willen. OOG is een onafhankelijk orgaan. De omroep krijgt subsidie van de gemeente en ontving in 2014 voor vijf jaar een zendmachtiging.

Wensen
Wel heeft het college wensen. Zo ziet het graag dat de lokale omroep de betrokkenheid van burgers bij hun omgeving vergroot en de lokale democratie bevordert. B&W vinden de maatschappelijke functie van OOG als talentenontwikkelaar en werk-leerbedrijf ook belangrijk.

PS: Recentelijk werd OOGTV getroffen door bezuinigingen

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *