Op weg naar een rookvrije generatie

Organisaties hangen borden op ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’

Vandaag plaatsten de gemeente Groningen, het UMCG, de Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen borden op aan hun hoofdgebouwen met de tekst ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’. De Healthy Ageing Week van 7 tot en met 15 oktober valt samen met de ‘Stoptober-maand’, waarin landelijke acties worden georganiseerd om stoppen met roken te stimuleren. De borden zijn door kinderen geschilderd. 

Dit voorjaar hebben deze organisaties zich samen met andere organisaties in de stad Groningen aangesloten bij de landelijke Alliantie Nederland Rookvrij!, een initiatief van KWF Kankerbestrijding, het Longfonds en de Hartstichting.

Ook aangesloten zijn Healthy Ageing Network Northern Netherlands, Martini Ziekenhuis, Menzis, FC Groningen, GGD, Zorg Innovatie Forum, Alfa- en Noorderpoortcollege, Groninger Apothekers Vereniging, Huis van de Sport, Kidsfirst, O2G2, SKSG, Sport050, VCOG, KNMG Noord, Progress Events (De Toeter, het Catshuys), Noorderbrug en Verslavingszorg Noord Nederland. Het aantal betrokken organisaties in de stad neemt nog steeds toe.
De lokale coalitie voor een rookvrije generatie in Groningen zal de komende jaren gezamenlijke activiteiten ontplooien om roken in de buurt van kinderen te ontmoedigen.

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *