Opbouw The Passion op de Vismarkt bijna klaar

Opbouw the passion-7888Groningen in bijna klaar voor The Passion. Aan de vooravond van de uitvoering werd de laatste hand gelegd aan de techniek door de vele medewerkers. Het beeld, geluid en verlichting werd getest tijdens ons bezoek vanavond waar één van de deelnemers Jack van Gelder ons voor de Korenbeurs passeerde. Een warm welkom in Groningen. Een geweldig stukje techniek waar je je vingers bij aflikt en dan kan het niet uitblijven dat het morgenavond een prachtige uitzending gaat worden. Zo wordt onder meer de Martinitoren aangelicht met Space Cannon’s, lampen die ook dienst hebben gedaan op Ground Zerro in New York.

Hotels
De hotels in en om de stad gaan een goed weekend tegemoet.  Veel hotels zitten vol in de nacht na The Passion en ook in het Paasweekend is de bezetting goed te noemen. Bezoekers die nog een nachtje in Groningen willen blijven moeten niet te lang wachten met boeken. Het komende paasweekend belooft een druk en gezellig weekend te worden in Groningen.

Gemeente
De gemeente Groningen verwacht zo’n 15.000 bezoekers die afkomen op het evenement en ruim 2 miljoen TV kijkers tijdens de live-uitzending. Uit het land komen 40 bussen met bezoekers. Naast The Passion zelf is er een brede programmering met ruim 40 side-events en ideële activiteiten. Deze events variëren van activiteiten in de Martinikerk tot een abdijbierroute langs zes cafés.

Bezoekers van The Passion kunnen via Twitter het evenement volgen op het account @thepassion. Verkeersaanwijzingen worden gegeven via het account @polgroningen.

Bloemetjesmarkt
Het is ons nog een raadsel hoe het gaat lukken om de Vismarkt op vrijdag ochtend schoon en vrij van het podium e.d. te krijgen voor de bloemetjemarkt op goede vrijdag!

Foto’s Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Uitgaan met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *