Opening Academisch Jaar RUG in teken van weerwaarheid

De Rijksuniversiteit Groningen viert vandaag, maandag 5 september, het Academisch Jaar, met als thema ‘Resilience’ weerbaarheid. Voorafgaand aan de opening liep het coretège, de stoet van hoogleraren en vertegenwoordigers van studie- en studentenverenigingen, vanaf het Academiegebouw aan het Broerplein naar de Martinikerkhof.

Weerbaarheid
René Veenstra, socioloog gaf een academische rede over zijn onderzoek naar pesten. Maarten van Ooijen, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hield samen met neurowetenschapper Marie-José van Tol een dialoog. De Alumnus van het Jaar Award 2022 werd uitgereikt aan Iris de Graaf, NOS-corresponden in Rusland.

Voor het thema ‘Resilience’ is gekozen omdat zowel de maatschappij als onze academische gemeenschap weerbaar moeten zijn, en oplossingen moeten kunnen aandragen voor zowel kleine als grote vraagstukken. Ondanks de uitdagingen waar we tegenaan lopen, zijn er altijd middelen voor studenten en medewerkers om met tegenslag om te gaan: middelen die ons vooruit helpen en ervoor zorgen dat we naar de toekomst blijven kijken. Daar staan we tijdens het evenement bij stil.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Wetenschap met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *