Opening éérste Foodmarkt City Nederland in Groningen

Jumbo opende vandaag zijn eerste gemakswinkel in samenwerking met La Place in Groningen. Het concept krijgt de naam Foodmarkt City by Jumbo. 

Volgens Ralph Bertrand, directeur Formule bij Jumbo, en Bart van den Nieuwenhof, managing director van La Place, barst het nieuwe concept, dat veel Foodmarkt-elementen bevat, van de innovatie.
Tekst loopt door onder de foto’s

Zo gaat Jumbo vanuit deze vestiging als eerste supermarkt warme maaltijden thuisbezorgen. Ook is het voor Jumbo de eerste winkel met (deels) self-checkout.

Gemakswinkel
Bertrand: ‘Een transparante en overzichtelijke winkel met veelal lage stellingen. In het hart staan allerlei keukens: sushi, pizza, broodjes en de bakkerij waar we brood maken van meel en water. Vooraan staat een assortiment ultraverse producten, zoals maaltijden, yoghurt en sapjes.
Tekst loopt door onder de foto’s

Er zijn natuurlijk ook mensen die boodschappen willen doen, dus ook voor hen hebben we een assortiment. Als klant kun je twee dingen doen: iets afrekenen en meenemen of het direct opeten in het Foodcafé. Dat is een transparante ruimte met veel glas en uitzicht op de Grote Markt. Bij de kassa’s kunnen klanten zelf afrekenen.’

La Place
Bart van den Nieuwenhof: ‘Wij brengen alles mee wat met deeg te maken heeft. Dat gaat niet alleen over het product, maar ook over werkmethodiek en opleiding. Daarnaast zijn er La Place-producten, als worstenbrood, gebak en versgemalen koffie, die we terugzien in de winkel.’

Wethouder Joost van Keulen verrichtte  – samen met Jumbo medewerkers –  de openingshandeling.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *