Opening Mountainbike Skillspark in Meerstad

Op vrijdag 15 september heeft wethouder Inge Jongman het Mountainbike Skillspark in Meerstad officieel geopend.
In maart jl. is begonnen met de aanleg hiervan. Het Skillspark is een initiatief van enthousiaste mountainbikers en is gerealiseerd in samenwerking met Bureau Meerstad en de gemeente Groningen. Het Mountainbike Skillspark Meerstad is een uitdagend parcours met hoogteverschillen, haarspeldbochten en andere obstakels.

Inge Jongman: “Ik ben blij dat na jaren nu dit mooi Mountainbike Skillspark ligt. Met dit park kunnen vele inwoners van de gemeente buiten in de natuur sporten en bewegen”. 

Het Skillspark heeft een natuurlijke uitstraling en is uniek in Nederland. Het unieke karakter van de baan zit vooral in het feit dat zowel de beginner als de gevorderde mountainbiker op een relatief klein oppervlak gebruik kan maken van het park.

Lange weg
Afgelopen jaren zijn er verschillende locaties verkend voor de aanleg van een Skillspark, maar deze bleken uiteindelijk onhaalbaar. In 2020 is een intentieverklaring ondertekend door de initiatiefnemers, Bureau Meerstad en de gemeente Groningen voor het ontwikkelen van een Mountainbike Skillspark in Meerstad. Op basis van de Agenda voor de Toekomst Meerstad 2050 is uiteindelijk de huidige locatie het meest geschikt gevonden. Het Skillspark is onderdeel van de ontwikkeling van het gebied tussen Driebond en Meerstad. Dit wordt op termijn een nieuw woon-, werk- en leefgebied. Het Skillspark is aangelegd tussen de Driebondsweg en de nieuw aangelegde Meerstadlaan naar Meerstad (vlakbij de P+R Meerstad). 

Foto’s: Geert van Duinen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *