Opvang vluchtelingen aan de van Swietenlaan

naamloos-2Stad Groningen krijgt noodopvang voor vluchtelingen
Het Groninger college van Burgemeester en Wethouders wil meewerken aan het huisvesten van een noodopvang voor maximaal 550 vluchtelingen in het pand Van Swietenlaan 23. Vanmorgen maakte het college dit besluit bekend via een gezamenlijke persconferentie met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, het COA. Eerder – september 2014 – riep de voltallige Groninger gemeenteraad op om ruimte te bieden aan vluchtelingen.

Voor het college staan gastvrijheid en barmhartigheid centraal. Met de opvang aan de Van Swietenlaan draagt Groningen bij aan het verlichten van de ontstane acute noodsituatie. Het gaat daarbij om een voorziening voor tijdelijke opvang. De noodopvang zal plaats bieden aan maximaal 550 vluchtelingen. De dagelijkse leiding in de noodopvang en de begeleiding van de vluchtelingen is in handen van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, het COA. Daarnaast zijn Burgemeester en Wethouders in gesprek met het COA over het realiseren van twee asielzoekerscentra in de stad Groningen.

[codepeople-post-map]

De laatste weken is het aantal vluchtelingen dat eigen huis en haard wegens oorlog en geweld ontvlucht sterk toegenomen. Honderdduizenden mensen zijn op de vlucht en melden zich aan de grenzen van Europa. Ook Nederland krijgt nu dagelijks te maken met een groeiende toestroom van vluchtelingen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, COA, moet alle zeilen bijzetten om ervoor te zorgen dat de vluchtelingen voorzien worden van een opvangplek. De Nederlandse regering heeft aangegeven bij te willen dragen aan de gezamenlijke Europese opvang van vluchtelingen.

Foto & video: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *